بررسی روشمند سکههای تاریخی و بازماندهی دورهی ساسانی همواره یکی از نیازمندیهای کارشناسان دانش تاریخ و باستانشناسی و از علاقهمندیهای مجموعه دارنِ بزرگ سکه و پول به شمار میرود. بر همین اساس درونمایهی یکی از دورههای تازهی آموزشی-پژوهشی در موسسهی فرهنگی-هنری خورشید نیز که با همکاری کانون معماران معاصر برگزار خواهد شد، ویژهی فراگیری مهارتهای علمی سکه شناسی دورهی فرمانروایی ساسانیان در ایران است.
«کلیات» یا آگاهیهای کلی و پیشنیاز، عنوان و موضوع نخستین گام از مجموعه دورههای سکه شناسی ساسانی است که محتوای آن، فراگیری آگاهیهای کلی و پیشزمینه پیرامون دانش سکهشناسی و ویژگیهای سکههای تاریخی دورهی ساسانی، به همراه آموزش خط و زبان ویژهی این دورهی برجستهی تاریخ ایران باستان است.
در روند این دورهها که در قالب گامهایی یک ماهه (چهارنشست) و پیاپی، و به استادی آقای پیام کاظمی برگزار خواهند شد، سکههای بازمانده از دورهی باستانی ساسانیان و همچنین سکههای موسوم به عرب-ساسانی به تفصیل مورد بررسی قرار میگیرند و در میانهی آنها به فراگیری مقدمات خط و زبان بکار رفته در این سکهها (زبان پهلوی ساسانی) پرداخته میشود و در این فرآیند، محتوا و مشخصات سکههای مورد بررسی و اصالت آنها ارائه میشوند.
نخستین گام این دورههای آموزشی با عنوان «کلیات» (آگاهیهای مقدماتی)، شامل چهار نشست با سرفصلهای «کلیات سکه شناسی از دوران پیشاتاریخی تا حکومت پهلوی»، «آشنایی با خط و زبان پارسی میانه (شیوهی خواندن پهلوی ساسانی)»، «بررسی نام شاهان، ضرابخانهها، تاریخ روی سکههای ساسانی» و «آشنایی با فنون پاکسازی و معرفی ابزار و لوازم نگهداری سکههای تاریخی» خواهد بود.
نخستین نشستِ این دوره در روز یکشنبه، ۳۰ فروردین ماه ۱۳۹۴، ساعت ۶:۳۰ تا ۸:۳۰ پس از نیمروز، در کانون معماران معاصر برگزار میشود.
کانون معماران معاصر واقع در شهرک غرب (قدس)، روبروی مرکز خرید میلاد نور، خیابان حسن سیف، کوچه دوم، شمارهی ۷ بوده و علاقهمندان میتوانند برای هماهنگی و نامنویسی با موسسهی خورشید (خانم امینی): ۰۹۳۷۲۳۲۰۷۶۵-۰۲۱۸۸۲۶۰۵۵۵ در تماس باشند.