ادامهی سلسله نشستهایی با عنوان «چیستا» که به وسیلهی موسسهی فرهنگی-هنری خورشید، و با همکاری مرکز آموزشی علمی-کاربردی فرهنگ و هنر (واحد 46) برگزار میگردید، وارد دورهی جدیدی از مباحث خود پیرامون اندیشه و فرهنگ میگردد.
سومین گام از دورهی آموزشی چیستا که به استادی دکتر شروین وکیلی برگزار میشود، شامل چهار نشست با نامهای «نگاهی میانرشتهای به تعریف و مرزبندی «حوزهی تمدن ایرانی»، «دورنمایی تاریخی از ترکیب و ساختار اقوام ایرانی»، «اندیشههایی دربارهی فراز و فرود زبان پارسی دری» و «داوری دربارهی خزانهی فرهنگ ایرانی» خواهد بود.
نخستین نشستِ این دوره در تاریخ یکشنبه 11 اسفندماه 1392، ساعت 6 تا 8 پس از نیمروز، در مرکز آموزشی علمی-کاربردی فرهنگ و هنر (واحد 46)، واقع در میدان انقلاب، خیابان جمالزاده شمالی، کوچهی معینی، پلاک 2، طبقه 2، کلاس شماره 202، تلفن : 66596188 برگزار خواهد شد.
علاقهمندان برای هماهنگی و نامنویسی میتوانند با خانم امینی : 2320765-0937 و88260555-021 تماس بگیرند.
به گزارش ایرانشهر، در این دورهی پیرامون هر یک از موضوعات چهارگانه، یک پرسش کلیدی مطرح میگردد که عبارتند از :
نشست نخست : ایران زمین دقیقا کجاست و تمدن ایرانی دقیقا یعنی چه؟ بر مبنای چه معیارها و شاخصهای جغرافیایی/ جمعیتی/ تاریخی/ جامعهشناختی/ زبانی…؟
نشست دوم: یک «ایرانی» دقیقا یعنی چه؟ بر مبنای چه شاخصهای قومی/ زبانی/ ژنتیکی/ ریختی/ …؟
نشست سوم: زبان پارسی در سیر تحول تمدن ایرانی چه نقشی داشته؟ وضعیت امروزین آن چطور است و چه چشماندازی برای آیندهاش میتوان قایل شد؟
نشست چهارم: آنچه که با نام میراث فرهنگی/ غنای معنوی/ سنت/ پیشینهی تاریخی ایرانی شهرت یافته به واقع چه محتوایی دارد و این محتوا در زمانهی امروزین تا چه پایه و در چه مایهای ارزش دارد؟
همچنین شایستهی یادآوری است که دانشجویانی که در این دورهی آموزشی شرکت میکنند، میتوانند از کلاس اسطورهشناسی و جامعهشناسی تاریخی ایران معاصر نیز بهرهمند شوند. برای آگاهی بیشتر میتوانید هنگام حضوردر کلاس، از مسئولین نشست در این بار پرسش کنید.