نشست سوم از گام نخست تاریخ اندیشه ایرانی به استادی دکتر شروین وکیلی برگزار شد. در این نشست سه اسطورهی سومری و روایتهای دیرآمدترِ اکدیشان مورد بررسی قرار گرفت.
نخست گیگلمش بررسی شد و ارتباط این شخصیت اساطیری با بافت سیاسی دولتشهرهای کهن سومری مورد تحلیل قرار گرفت. چند عنصر مفهومی در این اسطوره وارسی شد که عبارتند از پیوند میان طبیعتِ وحشی و تمدن شهری (پیوند انکیدو و گیلگمش)، نقش نیروی زنانه در روند متمدن شدن انکیدو، اندرکنش گیلگمش و ایزدان، به خصوص اینانا/ ایشتار، و در نهایت چالش اصلی گیلگمش که غلبه بر مرگ است و شباهت آن با روایتهای بعدی. در همین میان اسطورهی توفان سومری و شخصیت اوتناپیشتیم/ زیوسودرا نیز مورد اشاره واقع شد.
دومین روایتی که بررسی شد، اسطورهی آداپا و باد جنوب بود که باز به مضمون میرا بود انسان باز میکشت. سومین اسطوره، متن لودلول بعل نمقی بود که داستان ایوب سومری را روایت میکرد و به جای مرگ بر مفهوم رنج متمرکز بود. بخشی از متن اکدی این اسطوره مورد بررسی دقیقتر قرار گرفت.
اندرکنش میان مردمان و ایزدان شخصیشان، و شیوهی کنار آمدنشان با رخدادهایی مانند بیماری و فقر و فجایع طبیعی بررسی شد و در نهایت دربارهی مراسم تطهیر و درمانگری کاهنانهی میانرودان باستان شرحی ارائه شد.