استادان فرهنگ و موسیقی نوروز را با خورشید جشن گرفتند

عکس: مسیح شرافتیان

دکتر عبدالحسین نیک‌گهر، دکتر مصطفی ملکیان، دکتر داود هرمیداس باوند، دکتر علیقلی محمودی بختیاری، دکتر خسرو گلشن، مهندس کوروش زعیم، مهندس سرافراز غزنی، دکتر محمود عبایی و دکتر مهرداد میرسنجری در جشن نوروز خورشید شرکت کردند.

جشن نوروز خورشید با حضور 400 میهمان و تعداد زیادی از استادان، نویسندگان و فعالان فرهنگی نامدار ایرانی برگزار شد.

عصرگاه روز پنج‌شنبه 24 اسفند ماه سال 1391، جشن نوروز خورشید توسط موسسه‌ی فرهنگی هنری خورشید راگا و سازمانهای همکار برگزار شد. مدیریت برگزاری این جشن بر عهده‌ی اهورا پارسا بود و سازمانهای همکار خورشید در این برنامه آموزشگاه موسیقی زروان، انجمن افراز، انجمن باور، انتشارات شورآفرین، انجمن خشت خام، و بنیاد فردوسی بودند.

حدود چهارصد تن مهمان از ساعت 16 تا 20 در سالن اصلی پژوهشگاه فرهنگ و هنر در این جشن شرکت کردند که در میانشان استادان و نویسندگان و فعالان فرهنگی نامداری حضور داشتند که از ان میان می‌توان به دکتر عبدالحسین نیک‌گهر، دکتر مصطفی ملکیان، دکتر داود هرمیداس باوند، دکتر علیقلی محمودی بختیاری، دکتر خسرو گلشن، مهندس کوروش زعیم، مهندس سرافراز غزنی، دکتر محمود عبایی و دکتر مهرداد میرسنجری اشاره کرد.

از فلسفه امید، اسطوره جمشید، وطن و فروردین‌یشت

مراسم چهار سخنرانی و سه برنامه‌ی موسیقی را در بر می‌گرفت. ابتدا دکتر نوید بازرگان درباره‌ی فلسفه‌ی امید سخنرانی کردند. بعد استاد دامن‌پاک که از نامدارانِ متخصص در دوتار خراسانی است، با تک‌نوازی چشمگیر خود حاضران را به شور آورد. دومین سخنران دکتر امیرحسین ماحوزی بود که درباره‌ی اسطوره‌ی جمشید و پیوند آن با نوسازی هستی سخن گفت. بعد زمان استراحتی برای صرف چای و شیرینی آغاز شد که مهمانان در آن با هم گپ و گفتی داشتند و در ضمن از نمایشگاه کوچک کتابها و آثار تولید شده توسط انجمنهای همکار دیدن کردند. در این میان بیانیه‌ای که برای ثبت ملی بادگیرها تنظیم شده بود و با کوشش انجمن خشت خام پیگیری می‌شد، به امضا رسید و مقدمات کار برای ثبت بادگیرها به عنوان یک میراث فرهنگی ایرانی در یونسکو به انجام رسید. بعد از آنتراکت بیانیه‌ی مربوط به بادگیرها خوانده شد، و بعد استاد علیرضا شجاع‌پور با سخنرانی زیبایشان درباره‌ی مفهوم وطن و خواندن شعرشان به نام «وطن یعنی…» گرمای چشمگیری به جمع بخشیدند. بعد استاد بیگی آفریننده‌ی سازِ بادیِ یسنا تک‌نوازی زیبایی با این ساز را برای حاضران اجرا کردند. یسنا که از ابداعهای ایشان است، جای خالی ساز بادی بم را در رنگ‌آمیزی سازهای سنتی ایرانی پر می‌کند. بعد دکتر شروین وکیلی درباره‌ی فروردین یشت و پیوند روان انسان و مراسم نوروزی سخنرانی کرد و بخشهایی از فروردین‌یشت را که به زعم او ساختار شعری داشت به زبان اوستایی برای حاضران برخواند. در پایان گروه موسیقی زروان چهار نغمه را برای حاضران اجرا کرد: «باز آمدم چون عید نو» و «تلخی نکند» از مولانای بلخی، «اورنگ مهر» از شروین وکیلی، و «درفش کاویان» از اهورا پارسا. مهندس پیمان اعتماد، مدیر عامل موسسه‌ی خورشید، نیز با فروتنی همیشگی خود از سخن گفتن در جمع شانه خالی کرد و ناگزیر از دیدار و گفتگوی یک به یک با دوستدارانش در جریان جشن شد.

زمان، زبان، زنان

همزمان با جشن خبر انتشار کتاب «زمان، زبان، زنان» اثر دکتر وکیلی اعلام شد و این کتاب همراه با کتاب دوقلویش «درباره‌ی زمان: زروان کرانمند» در غرفه‌ی انتشارات شورآفرین عرضه شد.

کتاب «زبان، زمان، زنان» مجموعه‌ی چند نوشتار است که به ارتباط میان زمان، زبان و جنسیت می‌پردازد و با تکیه به نظریه‌ی سیستم‌های پیچیده، زمان را در چارچوبی انتقادی بازسازی می‌کند. چند مقاله‌ در پیوست کتاب آمده است که پیامدهای فلسفی این بازتعریف را و پرسش‌های مربوط به آن را موضوع تامل قرار می‌دهد. ارتباط هستی/نیستی و حضور/غیاب با زبان و زمان و چگونگی پیوند خوردن «من» با مکان از زمره‌ی این پرسش‌ها هستند.

 گزارش تصویری مسیح شرافتیان و مریم محب خسروی از این برنامه را ببینید

همچنین ببینید

دوره‌ی آموزشی «غزل‌های عرفانی»

دوره‌ی جدید آموزشی غزل‌های عرفانی (حضوری و مجازی) برگزار می‌شود.

۲ دیدگاه

  1. سلام:خسته نباشید.انشالله موفق باشید

  2. شبنم زارع نژاد

    استاد نوید بازرگان استاد خوب من

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *